Recenze: Živí mrtví 7x07 (Sing Me a Song) - Carl je drsňák a Negan vtipálek

Epizoda bez akce, ale i tak docela zábavná. POZOR, SPOILERY!!!

V letošním roce uvidíme už jen jeden díl Živých mrtvých a tiše doufám, že se v něm dočkáme nějaké větší akční scény. Zatím se v tomto ohledu držela sedmá řada The Walking Dead docela zkrátka. Ale musím říct, že v případě aktuální epizody mi to příliš nevadilo. Pobavila bez ohledu na to, že v ní zemřely asi jen tři zombie. 

Sing Me a Song přebírá dobře známou zápletku z komiksu, která se věnuje dalšímu setkání Negana (Jeffrey Dean Morgan) a Carla (Chandler Riggs). Mezi touto nesourodou dvojkou se v komiksu zrodil zvláštní vztah a stejně se to děje i v hrané podobě. 

Možná to na první pohled nezní příliš zajímavě, ale zajímavé to je. Natolik zajímavé, že se z Carla stává snesitelná postava a to už, co říct. 

Carl dorazí do sídla Negana nazývaného Sanctuary, kde se pokusí Negana odpravit. To se samozřejmě nepovede. Překvapivě ho ale milovník basebalových pálek nezabije, ale provede ho po své základně.

Je to nenásilný způsob, jak divákovi ukázat na jakých principech je vystavěná komunita Saviors. Poznáme Neganovy ženy, zjistíme, že porušování pravidel je velmi rázně trestáno a dozvíme se pár dalších zajímavostí. 

Ale nejpůsobivější z celé epizody jsou bezpochyby rozhovory Negana a Carla. Respektive to, jak Negan Carla šikanuje a pohrává si s ním, ale současně k němu pociťuje něco, co by se dalo nazvat obdivem nebo možná respektem. 

Už dávno víme, že si Negan svou dominanci užívá a je to tyran jako vyšitý a to nám ukazuje i v případě Carla. A je něco fascinujícího na tom, sledovat, jak dává svému zajatci zabrat. Ať už je řeč o tom, když ho donutí odhalit prázdný oční důlek nebo po něm vyžaduje zpěv. 

On umí být i vtipný

Nikdy bych nevěřil tomu, že mě díl, ve kterém 80 % času strávíme s Carlem bude bavit, ale je to tak.

Na ostatní dějové linky nezbývá už příliš času, ale upřímně řečeno mi to ani moc nevadilo, protože nebyly kdovíjak strhující. 

Pár lidí vymýšlí to, jak se zbavit Negana, jiní lidé shání zásoby pro Saviors, ale nic moc zajímavého se neodehraje. Vyjma toho, že se ze Spencera (Austin Nichols) stává čím dál nesnesitelnější "ocas" (vhodnější výraz mě nenapadá). Něco mi říká, že ho brzy potká nepěkný osud. Tak to holt u osin v zadku bývá. 

Přestože je díl Sing Me a Song především dramatickou podívanou, tak v závěru dokáže rozesmát. Opravdu mě zaujala konverzace Negana s Olivii (Ann Mahoney). Neganovy poznámky sice nebyly moc taktní, ale zábavné ano. A fajn bylo vidět i to, že se ufňukaná Olivie umí ohánět. 

Nemůžu říct, že by aktuální epizoda dosáhla toho, že bych se nemohl dočkat dalšího dílu. Lépe funguje jako samostatná epizoda než jako příprava na letošní poslední část. Ale hlavní je, že funguje.

Ve zkratce:

Nový díl se věnuje hlavně vznikajícímu zvláštnímu poutu mezi Carlem a Neganem. A i když to nemusí znít příliš lákavě, lákavé to je. Neganovy psychologické hrátky jsou fascinující a Negan navíc dokáže i docela slušně rozesmát. Škoda, že ostatní dějové linky nejsou alespoň zčásti tak zábavné.

Klady

+: Negan a Carl
+: Negan a Olivia
+: Zjistíme více o Saviors

Zápory

-: Spencer začíná být extrémně otravný
-: Vedlejší dějové linky jsou veskrze nezáživné
-: Jako příprava na letošní finále nový díl moc nefunguje

Hodnocení: 80 %
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat