Rogue One: Ještě lepší, než se čekalo. Nové Hvězdné války vydělaly víc, než se předpokládalo

Kolik?

Když Rogue One: Star Wars Story v pátek utržilo skvělých 71 milionů dolarů, odhadovalo se, že by za celý víkend mohl film získat něco mezi 140 až 150 miliony dolarů. Ale nakonec to dopadlo ještě o něco lépe. Celkové tržby ze severoamerických a kanadských kin jsou velmi pěkných 155 milionů dolarů.

Celosvětově pak Rogue One získalo 290,5 milionů dolarů, což je druhý nejlepší výsledek ze všech filmů s nálepkou Star Wars hned po rekordních Star Wars: Síla se probouzí.

Nedalo se předpokládat, že Rogue One překoná (nebo se přiblíží) filmu Síla se probouzí, ten si za první víkend v amerických kinech odnesl téměř 258 milionů dolarů, Rogue One má na kontě o nějakých 103 milionů dolarů méně, ale i tak je to velký úspěch a především jde o důkaz, že uspět mohou nejen filmy s ženskou hrdinkou, ale také projekt z universa Hvězdných válek, který není z ústřední série.

Tiše tak doufám, že někoho v Lucasfilmu nebo Disney napadne, že by nebylo špatné natočit spin-off ze Staré republiky. Fandové knih, her a komiksů asi potvrdí, že jde o hodně zajímavé a dějově bohaté období, kterému by filmová podoba velmi slušela.

Jaký je váš názor na Rogue One?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat