X-Men: Nový film X-Men se bude zřejmě věnovat kultovní komiksové zápletce

A jak by se mohl jmenovat?

X-Men: Apokalypsa (2016) nebyl nejlepším filmem ze série. Ani zdaleka ne, ale finančně nepropadl, takže není překvapením, že FOX má v plánu pokračovat.

Schválen tak byl film X-Men: The New Mutants, který se zaměří na mutantskou omladinu, kterou jsme ve filmech zatím neviděli (nebo jen ve vedlejších rolí), ale objevily se informace, že se dočkáme dalšího projektu X-Men a to X-Men: Supernova.

Ten by se podle všeho měl zaměřit na Jean Grey, respektive na její nejznámější komiksovou linii The Dark Phoenix Saga.

V té je Jean Grey zasažena solární radiací a stane se z ní postava jménem Phoenix, což je extrémně mocná bytost. To samozřejmě láká různé záporáky, kteří ji chtějí využít a vede to k tomu, že se "zrodí" děsivá Dark Phoenix.

Jde o jednu z nejoblíbenějších komiksových zápletek, jejíž prvky jsme mohli vidět jak v některých hraných filmech (vzpomínáte na to jak řádila Jean v X-Men: Poslední vzdor?), tak v animovaných seriálech. Příběh se ale obvykle dost odkláněl od předlohy.

To se samozřejmě dá očekávat i v případě X-Men: Supernova, protože komiksová The Dark Phoenix Saga obsahuje hromadu prvků, které by prostě na stříbrném plátně příliš nefungovaly.

O filmu toho zatím není nic moc známo. Očekává se, že se vrátí Sophie Turner (Jean Grey), Tye Sheridan (Cyclops) a Alexandra Shipp (Storm), všichni mají smlouvy na více filmů X-Men. Ale kdy se začne natáčet, kdo bude režírovat a kdy bychom se mohli dočkat premiéry, to zatím jasné není.

Je The Dark Phoenix Saga vhodný materiál pro film?

Zdroj: ComicBook
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat