Hra o trůny: Nesouhlasí se vším, co děláme, říkají tvůrci seriálu o autorovi knih

Jak reaguje spisovatel na dějové změny ve Hře o trůny?

Fandům knih ze série Píseň ledu a ohně není nutné připomínat, že se seriálová adaptace Game of Thrones často velmi liší od předlohy. V šesté sérii to bylo ještě výraznější, protože seriál knihy dějově předběhl.

Není vůbec neobvyklé, že spisovatelé nejsou nadšení, když si filmaři s příběhem pohrávají. Patří George R.R. Martin k podobným nespokojencům? Na to odpověděli duchovní otcové Hry o trůny David Benioff a D.B. Weiss:

"Už předtím byl nominovaný na cenu Emmy, takže ví, jak to chodí. Spousta tvůrců, jejichž práce se dočká adaptace, se nikdy předtím ničeho podobného neúčastnili a tak se stanou hodně precizními, i když jde o nejmenší detail. Neříkám, že George souhlasil se vším, co jsme udělali, ale obecně, ve větším měřítku ví, co si adaptace vyžaduje a chová se dospěle a jako gentleman."

Filmaři prozradili, že s Georgem konzultují podstatnější zvraty, takže může zasahovat i do děje seriálu. Takové štěstí někteří spisovatelé nemají. Martin se tak nemusí obávat, že tvůrci jeho dílo zprzní. I když by se asi našlo několik těch, kteří by prohlásili, že to už tvůrci seriálu udělali.

Ke které skupině se řadíte vy? Nevadí vám, že se seriál od předlohy odklání nebo je vám to proti srsti?

Zdroj: UFC
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat