Proč režisér Titanicu nemá zájem režírovat Star Wars a co se mu nelíbí na Bořičích mýtů?

James Cameron promluvil.

James Cameron je jedním z nejúspěšnějších režisérů všech dob. Jeho filmy vydělávají miliardy dolarů a stávají se z nich kultovní projekty.

Cameronovou specialitou jsou sci-fi filmy, ale jsou určité projekty z tohoto žánru, na kterých se režisér nehodlá podílet. Řeč je o sérii Hvězdné války nebo komiksových filmech. To potvrdil režisér během rozhovoru pro server The Daily Beast:

"Nemám sebemenší zájem dřít v domě někoho jiného."

Jinak řečeno, chce se věnovat svým originálním projektům, ne navazovat na něčí práci. A ani nemusí, aktuálně pracuje na 4 pokračováních nejvýdělečnějšího filmu všech dob Avatar, takže by stejně neměl čas na nic jiného.

SOUVISEJÍCÍ: JAK TO VYPADÁ S DALŠÍMI ČTYŘMI DÍLY AVATARA?

Ovšem, pracovní vytížení mu nebrání v tom, aby pokáral jiné tvůrce, konkrétně ty, kteří stojí za pořadem Bořiči mýtů.

Jedna z epizod se věnovala tomu, co udělal Jack (Leonardo DiCaprio), aby zachránil svou milovanou Rose (Kate Winslet) ve filmu Titanic (1997):

"Jack vyskočil z lodi, aby jí přenechal své místo a ona mohla přežít. Je to takhle jednoduché. Můžete to analyzovat jak chcete. Asi mluvíte o epizodě Bořičů mýtů, že? Kde popularizují mýty? Takže si to rozeberme: Jste Jack, jste ve vodě, která má zhruba -2 stupně, váš mozek začíná být podchlazen. Bořiči mýtů vám říkají, abyste si v takové chvíli sundali záchranou vestu, sundali její vestu, podplavali pod tou věcí, nějakým způsobem to k ní připevnili, aby to neodplavalo o dvě minuty později - to znamená, že jste po vodou, která má -2 stupně a vážete tuhle věc a tak by to pokračovalo dalších pět až deset minut, takže ve chvíli, ve které byste se vrátili, byste už byli mrtví. To by prostě nefungovalo. Jeho nejlepší možností bylo držet vrchní část těla nad vodou a doufat, že ho někdo vytáhne předtím, než zemře. Jsou to zábavní kluci a bylo skvělé s nimi na tom pořadu pracovat, ale melou kraviny." 

James Cameron má v něčem pravdu. Spousta lidí je po zhlédnutí seriálů nebo filmů hrozně chytrá a naprosto přesně vědí, jak by udělali to či ono, ale otázkou je, jak by se zachovali, kdyby se v podobné situaci opravdu ocitnuli.

Který Cameronův film máte nejraději?
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat