Avengers: Infinity War - Noví Avengers stáli tolik, že se vám z toho protočí panenky a zauzlují ponožky

Za hubičku to opravdu nebylo.

Dnes je naprosté běžné, že velké blockbustery vyjdou na 200 milionů dolarů, ale klidně i víc. To je částka, která už asi nikoho nezaskočí. A dalo se očekávat, že další Avengers s podtitulem Infinity War také nebudou za pár drobných.

Marvel (který je znám svou spořivostí) se jistě snažil ušetřit, ale asi to příliš nevyšlo. A to i bez ohledu na fakt, že se natáčí dva díly najednou právě proto, aby se uspořil nějaký ten dolar.

Příliš to nezabralo, protože podle některých zdrojů se rozpočet filmu(ů) vyšplhal na astronomickou (tohle slovo používám nerad, ale zrovna v tomto případě je vhodné) jednu miliardu dolarů.

Dalo se předpokládat, že projekt nebude laciný, půjde zatím o největší událost v marvelovském universu. Ve filmu se objeví hromada hvězd (a některé z nich dostávají platy v řádech desítek milionů dolarů), k tomu je nutné připočíst miliony za hromadu trikových efektů a další výdaje, ale i tak je částka 1 miliarda dolarů neuvěřitelná.

Prozatímním rekordmanem byla trilogie Hobit, která vyšla na nějakých 745 milionů dolarů. Ale Avengers je v tomto ohledu překonají. Dva filmy za miliardu vs tři filmy za 745 milionů dolarů, to jsou jednoduché počty.

Třetí Avengers budou mít premiéru 3. května 2018, pokračování pak 2. května 2019.
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat