Logan: Proč film neodpověděl na všechny otázky?

To vysvětlil režisér.

Logan je zřejmě bohužel posledním filmem, ve kterém si Hugh Jackman zahrál Wolverina. Jde tedy o uzavření jedné éry, ale přesto zůstaly některé dějové linky neukončené. A neposkytnout všechny odpovědi byl záměr. Prozradil to režisér James Mangold:

"Myslím, že filmy sledujeme příliš doslovně. Myslím, že chceme odpovědi, zaručené odpovědi. Ale život nám tyhle odpovědi také neposkytuje a myslím si, že lidé by se měli ptát na to, co se stalo s X-Meny a proč dělat to či ono? Komiksy nikdy nezodpověděly všechny otázky. Ale u filmů se to očekává. Pokud to uděláte a je spousta filmů, které se o to pokoušejí, skončí to těmito nekonečnými scénami s lidmi, kteří vše vysvětlují... To může některé lidi uspokojit, ale já v životě stěží porozumím tomu, co se děje v této chvíli a v té následující. Mám rád filmy, ve kterých jsou tajemství."

Asi je fakt, že je lepší nechat některé věci nevyřčené a spolehnout se na fantasii diváků. Určitě jste viděli filmy, o kterých režisér mluvil. Ty jsou plné vysvětlování a odpovědí na otázky, ale často je to docela nuda.

SOUVISEJÍCÍ: PROČ JE LOGAN LEPŠÍ NEŽ PŘEDCHOZÍ FILM S WOLVERINEM?

Nebo si myslíte, že měl film ukončit všechny příběhové linie?


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat