Uzrál čas na krvavější a drsnější film X-Men, věří filmový expert

Dobrý nápad.

Deadpool (2016) a Logan (2017) jsou svým způsobem převratné filmy. Před jejich premiérou se filmová studia obávala investovat peníze do velkých projektů s přístupností R (do sedmnácti let přístupné pouze v doprovodu dospělé osoby) a nebylo divu, většina filmů s touto přístupností moc parády nenaděla.

Ale Deadpool se svými 783 miliony dolarů a Logan, který odstartoval s úctyhodnými 88,4 miliony dolarů (pár dnů po premiéře má na kontě skoro 250 miliónů dolarů) ukázaly, že když je projekt kvalitní a dobře obsazený, diváci nemají problém za lístek zaplatit.

Dá se tak očekávat, že v blízké budoucnosti budou filmová studia více a více přístupná tomu, natočit komiksovku pro dospělé.

Analytik Jeff Bock ze společnosti Exhibitor Relations, což je jedna z nejznámějších firem mapujících statistické údaje ve filmovém průmyslu, věří, že by FOX (který stojí za Deadpoolem i Loganem) měl začít uvažovat o tom, že by další díl X-Menů měl být drsnější:

"Fox potřebuje být odvážný a pokračovat v tomto směru. Myslím, že svět je nyní připraven na film X-Men s přístupností R."

A není to vůbec špatný nápad. Podle všeho jsou v plánu dva filmy inspirované X-Meny a to X-Men: The New Mutants, kteří určitě přístupnost R nedostanou, už z názvu je jasné, že půjde o podívanou i pro mladší diváky, ale také X-Men: Supernova.

Podle některých informací se Supernova bude inspirovat u komiksové série The Dark Phoenix Saga a ta je ideálním materiálem pro eRkovou přístupnost.

Těžko říct, jestli bude FOX chtít natočit drsnější X-Meny, ale Bockova slova mají něco do sebe:

"Je to o tom, abyste pokračovali v posouvání žánru kupředu a byli více pružní. Nemůžete neustále nadhazovat podobné filmy s přístupností PG-13 znovu a znovu dokola nebo se z toho stane otřepaná podívaná."

Je ale jasné, že všechny komiksové filmy nemůžou být pro dospělé. Trh potřebujete komiksovky s různou přístupností. A pravdou je to, co prohlásil Paul Dergarabedian, analytik ze společnosti ComScore:

"Přístupnost R je odliší od konkurence, ale i tak musíte natočit dobrý film."

Ano, jen přístupnost R automaticky neznamená kvalitní podívanou.

Chtěli byste film X-Men s přístupností R?

Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat