Ghost in the Shell: Vypadá to, že epická sci-fi bude letošním prvním velkým propadákem

Tak tohle úplně nevyšlo.

Filmová verze legendární mangy Ghost in the Shell nebyla zrovna trefou do černého. Je sice pravda, že recenze nejsou až tak kritické, ale pokud jde o tržby, tak je situace mnohem horší.

V USA Ghost in the Shell odstartoval s 19 miliony dolarů, což neodpovídalo očekáváním (odhadovalo se 25 - 30 milionů dolarů) a celosvětově se dosavadní tržby dostaly na částku 72,5 milionů dolarů.

To není žádná sláva s ohledem na náklady ve výši 110 milionů dolarů. A pokud se chce film stát úspěšným, měl by vydělat alespoň 2,5násobek svého rozpočtu.

Nezdá se, že by toho Ghost in the Shell mohl dosáhnout, vlastně se očekává, že bude ztrátový. Spekuluje se o částce nejméně 60 milionů dolarů. A to nejsou žádné drobné.

Kde  se skrývají hlavní důvody neúspěchu filmu, to těžko říct. Někdo tvrdí, že za to může angažování herečky bílé pleti do hlavní role, zástupci studia Paramount zase obviňují některé recenzenty, kteří právě obsazení Scarlett Johansson nedokázali překousnout a film kritizovali, další spekulují o nepovedeném marketingu a jiní zase tvrdí, že natočit hranou podobu mangy je prostě nad síly většiny filmařů.

Ať už se důvody skrývají kdekoliv, je jasné, že studia začnou být opět opatrná, pokud jde o filmy s ústřední postavou ženského pohlaví. A já jen doufám, že to negativní neovlivní případný vznik sólovky Black Widow.

Viděli jste film? Co na něj říkáte?

Zdroj: Deadline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat