Nejujetější nápad všech dob? Rychle a zběsile ve vesmíru

Co na to tvůrce?

Série The Fast & the Furious není zrovna nejrealističtější podívanou na světě. Fyzikální zákony v ní nehrají až tak důležitou roli, ale to neznamená, že tvůrci nemají své hranice. Například nehodlají dění přesunout do vesmíru, což byl jeden z nápadů, který zazněl. Scenárista Chris Morgan, který napsal šest dílů (včetně osmého), k tomu dodal:

"Máme své hranice. Vesmír je mimo ně. A myslím, že to fanoušci rádi uslyší."

Asi ano, přece jen, tohle by bylo moc divoké i na Rychle a zběsile. A to i přes fakt, že akční scény jsou už teď přepálené až občas člověk nestačí kroutit hlavou. Ovšem, Chris tvrdí, že se to snaží nepřehánět:

"Žijeme ve světě, kde je intenzivní realita. Je to náš svět, je ukotvený v realitě. My se popravdě díváme na dané specifikace a posuneme je na jejich maximum a s těmito hranicemi si pohráváme a pak přestaneme. Nezacházíme tam, kde už je realita příliš ohýbána. Obecně se tomu snažíme vyhnout, protože to odtahuje pozornost od akčních scén. Takže pro mě jako autora a také fanouška je důležitá úroveň, ´Přestávám si to kvůli logice užívat nebo mě to přestává zajímat nebo se přestávám starat o postavy?´ Pokud ano, pak to ve filmu není. Párkrát jsme se tomu přiblížili, ale obecně si myslím, že tohle pravidlo docela dobře dodržujeme."

Tak to je asi otázka názoru, ale ano, bez ohledu na to, jak přepáleně filmy ze série Rychle a zběsile občas působí, nedá se jim upřít, že zábavné jsou. Logika nelogika.

Vadí vám, že Rychle a zběsile je někdy zběsilé až moc nebo vám to vyhovuje?

Zdroj: CB
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat