Živí mrtví: Katastrofa se nekoná, sledovanost finále sedmé řady nakonec nebyla tak špatná

Kolik lidí se tedy podívalo?

Když byla uveřejněna čísla sledovanosti závěrečného dílu sedmé řady The Walking Dead (recenze), stanice AMC asi neměla velkou radost. Epizodu nazvanou The First Day of the Rest of Your Life si během premiéry pustilo "pouze" 11,31 milionů diváků, což je nejhorší výsledek od konce druhé řady.

SOUVISEJÍCÍ: FINÁLE SEDMÉ ŘADY THE WALKING DEAD SLEDOVALO NEJMÉNĚ LIDÍ OD KONCE DRUHÉ ŘADY

Jsou tu ale další důležitý údaj a to sledovat +3 (počet lidí, kteří si dívali v daný den a těch, kteří epizodu zhlédli v následujících třech dnech). Ta je mnohem lepší. Konkrétně se tu bavíme o 15,5 milionech lidí a rating vyskočil z 5,4 na 7,6.

To už je něco, co šéfům AMC umožní klidnější spaní. Na druhou stranu, pořád je tu znatelný pokles ve srovnání s finále šesté řady, jehož rating byl zhruba o patnáct procent lepší.

Ale i když nová čísla vypadají docela optimisticky, tvůrci by měli zapřemýšlet nad tím, proč dochází k ne úplně malému odlivu diváků a zapracovat na tom.

Jak se vám líbila závěrečný díl sedmé řady?

Vysvětlivky: Rating udává kolik procent diváků z určité skupiny (v tomto případě osob ve věku 18 - 49 let) sledovalo daný pořad. Jde o podíl ze všech diváků v této skupině, nejen z těch, kteří měli zapnutou televizi.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

1 komentářů:

  1. Sice nejslabší finále ze všech sedmi řad ale pořád dobré.

    OdpovědětVymazat