Star Wars: The Last Jedi zřejmě Avengers neporazí, ale i tak vydělá pořádnou sumu

Film očividně provází finanční Síla.

Nemá cenu si něco nalhávat, osmá epizoda Hvězdných válek s podtitulem Poslední z Jediů se výrazně odklonila od toho, na co byli diváci v případě Star Wars zvyklí. A někteří fandové to nemohli překousnout a prorokovali filmu, že nezaboduje tak, jak se předpokládalo.

A částečně na tom může být něco pravdy. Původní odhady mluvily o tom, že by si film mohl z kin odnést až 1,6 miliardy dolarů. Aktuálně experti věří, že by to mohlo být méně a to cca 1,3 miliardy dolarů.

Jak asi uznáte, ani taková částka není zklamáním. Pokud mají analytici pravdu, tak s 1,3 miliardou dolarů se z The Last Jedi stane osmý nejvýdělečnější film všech dob, nejvýdělečnější film roku 2017 v USA a pátý nejvýdělečnější film roku 2017 celosvětově.

S 1,3 miliardou dolarů by ale film nestačil na poražení ani Avengers: Age of Ultron (1,41 miliardy dolarů) a už vůbec ne na první Avengers (1,52 miliardy dolarů), jak se původně předpokládalo.

Menší tržby než se věřilo, se přičítají například tomu, že film nabídl trochu "dospělejší" motivy, což některé fandy odradilo od opakovaného zhlédnutí The Last Jedi. Svou roli také mělo sehrát to, že jde už o třetí film z universa Star Wars za poslední tři roky, takže Hvězdné války nepůsobí tak "výjimečně".

Ale ať tak nebo tak, jasné je to, že Poslední z Jediů bude druhým nejúspěšnějším filmem Star Wars hned po Síla se probouzí (2,07 miliardy dolarů).

Zdroj: Forbes
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat