Avengers: Endgame - Proč se SPOILER novým Kapitánem Amerikou nestal Bucky?

Vysvětlil to režisér. POZOR, SPOILERY!!!

Věděli jsme, že je film Avengers: Endgame (2019) (alespoň na nějakou dobu) poslední marvelovekou, ve které uvidíme Chrise Evanse jako Stevea Rogerse/Kapitána Ameriku. Herci totiž skončila smlouva s Marvelem.

Ovšem, jak víme, v komiksech tuhle identitu přijalo více postav, včetně Sama Wilsona/Falcona (Anthony Mackie) nebo Bucky Barnese/White Wolfa (Sebastian Stan). Tušilo se tak, že Kapitán svůj štít předá někomu z nich. Což se také stalo. Volba padla na Sama. Tím pádem ale vyvstala otázka, proč to nebyl Bucky, který je nejlepším přítelem Stevea. Odpověď nabídl jeden z režisérů Joe Russo:

"Kapitán a Bucky jsou bratři, ale víte, zajímavé je na nich to, že jsou hodně odlišní lidé a Bucky byl vždy náchylný k tomu, nechat si zkazit mysl, vždy může být ovládnut někým jiným. To v jeho případě nebylo vyřešeno a Sam má svobodnou vůli a myslím si, že Sam má také podobné etické zásady jako Kapitán, pokud jde o jeho službu v armádě. Sam si stále uchovává smysl pro službu veřejnosti, to je z filmů zřejmé. Komiksy a filmy jsou velmi odlišné a naše ztvárnění postav, pokud sledujete filmy, je odlišné od komiksů. Bucky je stále narušenou osobou, o které si myslím, že nechce tento štít a věřím, že Sam je se svou svobodnou vůlí tím, kdo je nejblíže morálce Kapitána a Kapitán tak věří, že si to zaslouží."

Zlé jazyky budou tvrdit, že Sam byl vybrán proto, že je tmavé pleti a dnes je prostě v kurzu nabízet rozmanité postavy, ale faktem je, že vysvětlení Joea dává smysl. Ve Wakandě sice dali Buckyho jakž takž dohromady, ale pořád není úplně jasné, jakou škodu na něm napáchala Hydra, když mu vymyla mozek a udělal z něj svého elitního zabijáka. Svěřit mu tak štít by bylo určité riziko. Není tak nakonec šokem, že Steve vsadil na Sama.

Mimochodem, asi víte, že streamovací služba Disney+ chystá seriál se Samem a Buckym  nicméně není úplně jasné, zda se bude odehrávat až po Endgame nebo před Avengers: Infinity War (2018). Tím pádem nevíme, zda v něm Sam bude vystupovat jako Falcon nebo jako nový Kapitán Amerika. Nicméně, zatím je série známá jako Falcon and Winter Soldier, takže to vypadá, že se podíváme do doby před Infinity War.


Zdroj: CB

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat