Iron Man: Mysleli si, že jsem blázen, když chci obsadit drogově závislého, prozradil marvelovský producent

Původně měl roli Tonyho Starka dostat Timothy Olyphant. 

V době, kdy byla obsazována postava Iron Mana na tom nebyla kariéra Roberta Downeyho Jr. nejlépe. Přece jen, byl bývalým drogově závislým a to jeho profesní život samozřejmě ovlivnilo. A bylo překvapením to, že se Marvel rozhodl do svého prvního filmu z takzvaného Marvelovského filmového universa obsadit právě jeho. Ostatně, původně se zvažovali jiní herci a nakonec to vypadalo, že Tony Starkem/Iron Manem bude Timothy Olyphant. Nakonec byl ale vybrán Robert Downey Jr. a tehdejší prezident produkce v Marvelu David Maisel prozradil, že rada společnosti z toho byla zaskočena:

"Má rada si myslela, že jsem blázen, protože vkládám budoucnost společnosti do rukou závislého. Pomohl jsem jim pochopit, jak skvělý je pro tuhle roli. Všichni jsme věřili tomu, že je čistý a zůstane čistým."

Zůstal a navíc se to ukázalo být skvělým rozhodnutím angažovat Downeyho. Ostatně, nedávno sám kreativní prezident Marvelu Kevin Feige prohlásil, že to považuje za jeden z nejlepších kroků v historii Hollywoodu a s ohledem na to, že Iron Man (2008) v podstatě odstartoval extrémně úspěšné Marvelovské filmové universum se s tím dá souhlasit.

Zdroj: Marvel Entertainment, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat