Srdcerváči: Knihkupectví dostalo tučnou pokutu, nezakrylo přebal komiksu, ve kterém se dva kluci drží za ruku


K nemilé situaci došlo v Maďarsku. 

Není tajemstvím, že Maďarsko není zrovna zemí, jejíž vláda by byla zrovna nakloněna LGBTQ+ tematice. To už tamější politici předvedli několikrát. A nově došlo k další aféře, která se týká komiksu Srdcerváči/Heartstoppers. 

Pokud ho znáte, případně jste viděli první řadu seriálové verze na Netflixu, tak asi budete souhlasit s tvrzením, že jde o milou romanci, která není vulgární a obscénní. Ovšem, to úřady v Maďarsku nezajímá a síť knihkupectví Líra könyv dostala pokutu téměř 800 000 za to, že komiks nabízela v oddělení pro děti a mládež a nezakryla přebal, na němž jsou dva kluci, kteří se, pozor, to je ve 21. století extrémně šokující, drží za ruku. 

Už nějaké dva roky totiž platí v Maďarsku zákon, který zakazuje propagaci LGBTQ+ tematiky osobám mladším 18 let a přebal Srdcerváčů byl vyhodnocen úředníky jako ten, který ho porušuje. 

No, názor si udělejte sami, ale je očividné, že spoustě osob dva kluci vedoucí se za ruku nevadí s ohledem na úspěch komiksu i seriálové verze, jejíž druhá řada bude k dispozici od 3. 8. 2023.

Zdroj: Netflix (úvodní fotografie) 

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat