Ahsoka: 5 důvodů, proč takhle série patří k tomu nejlepším ze Star Wars za poslední roky


Ahsoku provází Síla,.

Kvalita seriálů z universa Hvězných válek není úplně vyrovnaná. Některé jsou skvělé, jiné mají velké rezervy. A jak dopadla nejnovější podívaná z tohoto světa nazvaná jednoduše Ahsoka? Máme dobrou zprávu, pokud pomineme ne úplně doladěné finále (byť nebylo úplně špatné), tak jde o skvělou záležitost a to hned z několika důvodů. Tady je pět z nich. 

Atmosféra

Začneme rovnou asi největším kladem, kterým Ahsoka disponuje a to je ona "správná" Star Wars atmosféra, kterou disponovaly starší filmy a miliony diváků si díky ní zamilovaly tohle universum. Je těžké ji popisovat, jde o onen pocit, když zaslechnete zvuky světelného meče nebo motorů vesmírné lodi, ono příjemné mrazení v zádech, kdy vstoupí kosmické plavidlo do hyperprostoru nebo, když na sebe narazí dva světelné meče a Ahsoce se daří tenhle ikonický Star Wars nádech zachytit a předat divákovi. 

Z animovaného světa do hraného


Mnohým jistě udělá radost to, že se postavy, které se původně představily v animované verzi objevily v hrané podobě a v dobrou zprávou je, že v drtivé většině případů se podařilo je ztvárnit tak, aby nedělaly předloze ostudu. Ať už je řeč o bytostech z masa a kostí nebo těch robotických. Zmínit se dá několik jedinců, kteří si zaslouží pochvalu, ale vás asi nejvíce zajímá to, jak se povedlo Rosario Dawson ztvárnit dospělou Ahsoku a dle nás to vyšlo na výbornou. Radost udělá i to, že hraný seriál nabídl některé momenty, které jasně odkazovaly na určité chvilky z kreslených seriálů. Zmínit musíme i Raye Stevensona, který bohužel zemřel a jeho role v Ahsoce byla jednou z posledních, kterou si zahrál (a skvěle). Hodně chutnou třešinkou na dortu je pak návrat Anakina Skywalkera (Hayden Christensen). Mimochodem, věděli jste, že představitelka Hery Mary Elizabeth Winstead je manželkou Ewana McGregora, tedy představitele mladší verze Obi-Wan Kennobiho?

Pro fandy i nováčky

Jak bylo zmíněno, seriál obsahuje odkazy na jiné (nejen) Star Wars projekty a je zábava snažit se rozluštit je. Na druhou stranu, seriál si užijí i ti, kteří nejsou extrémně velcí znalci Hvězdných válek, ovšem samozřejmě jim tak unikne plno pomrknutí na fanoušky. Je ale dobrou zprávou, že Ahsoka funguje i samostatně a neukazuje záda těm, kteří se v tematice Star Wars detailně neorientují.

Známá i nová místa

Co je neodmyslitelnou součástí Hvězdných válek, jsou různé roztodivné planety a mimozemské druhy. A i v tomto případě se dočkáme jak těch, které už známe, tak nových a byť se Ahsoka odehrává jen v pár lokacích, jsou zajímavé a mají své kouzlo. Stejně jako nově představený mimozemský národ zvaný Noti, kterému se povedlo to, o co se marně snažily některé novější Star Wars filmy, nabídnout roztomilé, ale neotravné bytosti. Co nám udělalo radost, že se v hrané podobě objevily čarodějnice z Dathomiru, které sehrály v ději důležitou roli. A kdo si by nezamiloval vesmírné velryby, kterých jsou v Ahsoce také k vidění?

Akce (obvykle) povedená

Četli jsme nějaké výtky k akci, kterou Ahsoka nabízí, ale my jsme byli veskrze spokojeni. Ať už se bavíme o vesmírných bitvách (ty jsou sice obvykle komornější, ale povedené), pozemních přestřelkách nebo soubojích se světelnými (a dalšími) meči. Nejde asi o vysloveně choreograficky převratné momenty, ale nám se líbily, byly svižné, byly obvykle přehledné a dramatické.

První řada Ahsoky nás tedy potěšila a dle nás se jedná o důstojnou hranou podobu jedné z nejmilovanějších postav z universa Star Wars. 


Zdroj: Disney+/Lucasfilm (fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat