Joker: Oceňovaný režisér nebyl nadšen z toho, že film oslavuje násilí

Výkon  Joaquina Phoenixe ho naopak nadchnul.

Joaquin Phoenix se letos objeví v historickém filmu Ridleyho Scotta Napoleon (premiéra 23. 11. 2023). A jedním z důvodů, proč si ho režisér vybral, byl jeho výkon ve filmu Joker (2019). Na druhou stranu, Scottovi se příliš nelíbilo to, že projekt podle něj oslavuje násilí:

"Jeho skandální film Joker mi vyrazil dech. Nelíbilo se mi, jakým způsobem oslavuje násilí, ale Joaquain byl nezapomenutelný. Pomyslel jsem si, že by byl skvělým přínosem pro Napoleona [nejen z kreativního pohledu], ale i z komerčního hlediska. Přemýšlel jsem pouze o dvou hercích pro tuhle roli. Toho druhého neprozradím."

Je zajímavé, že zrovna Scott kritizuje násilí s ohledem na to, že některé jeho filmy také nejsou zrovna útlocitné, ovšem zdá se, že jeho výtky necílí přímo na brutalitu jako takovou, ale na to, že ji Joker svým způsobem oslavuje a to už je z jeho strany pochopitelnější kritika. 

Jak asi víte, chystá se pokračování Jokera nazvané Joker: Folie à Deux, které bude muzikálem, ale s thrillerovými prvky, takže zřejmě také dojde na drsnější pojetí. Premiéra se odehraje 3. 10. 2024.

Zdroj: Deadline, Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat