Muž z oceli: Tvůrce se vyjádřil ke kritice scény, ve které mohli zemřít nevinní lidé


 Co na to řekl?

Muž z oceli (2013) je jedním z asi nejpovedenějších komiksových filmů od Zacka Snydera, ale ani se nevyhnul kritice. Nyní není řeč jen o tom, že Superman (Henry Cavill) zlomil vaz padouchovi, ovšem ke scéně, kdy generál Zod (Michael Shannon) poslal směrem na Supermana nákladní automobil, ale ten ho nezastavil, uhnul a auto zasáhlo parkoviště, které vybuchlo. 

Někteří tak namítali, že to není v souladu se Supermanovým smýšlením, protože by tak mohl riskovat nevinné životy. Co na to říká  Jay Oliva, který spolupracoval na filmu jako umělec storyboardů (náčrtů jednotlivých momentů)?

"Vymyslel jsem tuhle scénu s tím, že tam nejsou žádní přihlížející a pokud jde o danou destrukci, bylo to prázdné parkoviště. Pokud chcete věřit, že jsou tam lidé, je to vaše volba, ale není to, co bylo ve filmu zamýšleno. Ale také mohu říct to, že pokud byli nějací přihlížející v nebezpečí, přišel Flash a odvedl je do bezpečí během celého útoku na Metropolis. Nebo tam mohl být Dr. Fate nebo jiný DC superhrdina, který mohl všechny zachránit."

Vysvětlení může být spousta a je pouze na divákovi, čemu chce věřit a které vysvětlení se mu líbí. 

Zdroj: X/The Direct, DC Films/Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat