Naprostý zabiják: Hororový tip na víkend, vyvražďovačka zkombinovaná s Návratem do budoucnosti


 Nabízí ji Amazon.

Filmů o cestování v čase je poměrně dost, vyvražďovaček je ještě víc, ale málokdy se tyhle dva žánry zkombinují. Ve filmu Totally Killer/Naprostý zabiják (2023) k tomu ale došlo a byť to je hodně tenký led a mohlo se to výrazně a rychle zvrtnout, nakonec to dopadlo lépe, než mnozí čekali.

Jistě, narazíte na nelogičnosti, ano, někdy není jasné, jestli chce být film více komedií nebo hororem, ale ve finále jde i tak o zábavnou podívanou, která se sice asi nezapíše do historie jako zlomový projekt, ale nudit byste se neměli (pokud nebudete hnidopich a nebudete cílit na to, abyste našli, co nejvíce chyb).

Děj se zaměřuje na Jamie Hughes (Kieran Shipka), která cestuje časem do roku 1987, kde musí spojit síly se svou (v dané době) pubertální matkou Pam (Olivia Holt), aby zastavily zabijáka, který zavraždil její kamarády.

Nebudeme vám tvrdit, že film využil svůj potenciál naplno, ale jako povedená jednohubka na studený víkendový večer, kdy se vám nechce mezi lidi jde o skvělou volbu. 

Na serveru RottenTomatoes měl projekt v době psaní článku 84 % pozitivních recenzí (ze 64 profesionálních hodnocení) a průměrné hodnocení 6,5 z 10 a na serveru Metacritic 64 %.

Film je dostupný na Amazon Prime Video od 6. 10. 2023.

Zdroj: Amazon Prime Video (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat