Marvels: Je to mnohem lepší, než jsme čekali, hlásí recenzenti

Odhady tržeb ale moc pozitivní nejsou.

Přiznejme si to, očekávání od filmu Marvels (premiéra 9. 11. 2023) spousta z nás neměla vysoká, prvotní upoutávky dávaly vědět, že zřejmě půjde o dětinskou komiksovku, která se bude snažit být za každou cenu vtipná a jak ukázaly některé z posledních marvelovek, často to nevyjde. Ale mýlili jsme se, alespoň to naznačují první reakce novinářů, které jsou až překvapivě pozitivní. 

V první řadě se recenzenti hlásají, že ústřední trio hereček Brie Larson, Teyonah Parris a Iman Vellani je skvělé, jako tým fungují výtečně a stejně tak chemie mezi nimi je výborná. 

Navíc, když dojde na akční scény, i v těch dámy bodují a obecně se dynamičtější scény povedly, jsou hravé, choreograficky zvládnuté a svěží. Marvels akcí rozhodně nešetří a nemusíme se tak bát, že by byl film nuda.

Dobrou zprávou je, že i komediální prvky jsou zvládnuty, nejsou obvykle trapné, ale opravdu pobaví. Stejně tak jsou na tom dobře i dojemnější momenty, které umějí zahřát u srdce.

Podceněny nebyly ani vizuály, obrazově je film zvládnutý a stejně tak hudebně. Řemeslně jsou na tom tedy Marvels dobře. Pár výtek je k některým trikům, ale není to nic hrozného.

Pokud jde o výraznější chyby, byť příběh prý opravdu "změní vše", někdy působí scénář přeplácaně a chaoticky a záporačka není napsána ideálně, ale jinak většina novinářů velmi chválí a zaznívá i to, že tolik zábavy si u komiksovky neužili od Spider-Man: Bez domova (2021).

Je otázkou, zda pozitivní názory pomohou s tržbami, protože aktuálně odhady klesly na 60 milionů dolarů ze severoamerických kin a 140 milionů globálně, pokud jde o premiérový víkend a to není žádná velká sláva.

Zdroj: The Direct, Deadline, Marvel Studios (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat