Marvels: Přílišná provázanost seriálů a filmů, to je podle analytika důvodem neúspěchu filmu


 Nemyslí si, že projekt neuspěl kvůli únavě ze superhrdinů.

Nejnovější marvelovka Marvels (2023) v kinech neodstartovala zrovna dobře, vlastně nejhůře ze všech filmů z MCU. Z premiérového víkendu v severoamerických kinech si odnesla jen 47 milionů dolarů a to je na projekt za stovky milionů málo. 

Samozřejmě se řeší, co je příčinou. Někdo obviňuje průměrná hodnocení novinářů, někdo únavu ze superhrdinského žánru, někdo to, že stávka herců a scenáristů neumožnila pořádnou propagaci filmu, někdo si myslí, že za neúspěch může něco jiného, ale pokud jde o analytika zaměřující se na tržby Anthonyho D'Alessandro, ten věří, že je důvod někde jinde:

"Selhání Marvels není způsobeno únavou ze superhrdinského žánru. Je to o tom, že to Disney přehání se svou značkou Marvelovského filmového universa na Disney+ a tyhle trhliny se začínají projevovat. Nechte to, co je určeno pro kina v kinech a nechte to, co je určeno pro domácí promítání pro domácí promítání."

Na papíře to vypadá jako dobrý nápad, více propojit seriálové a filmové projekty a tím podpořit zájem o streamovací službu Disney+, ovšem daný analytik předpokládá, že je to kamenem úrazu, kdy filmy příliš odkazují na seriály a je pravda, že Marvels jsou s nimi výrazně provázány (Ms. Marvel byla představena v seriálu a dospělá Monica Rambeau měla také výraznou roli v seriálovém projektu).

Je těžké soudit, jestli je to skutečně hlavně příčina nízkých tržeb Marvels, ale daný analytik branži rozumí, takže je to možné. Ale co je naprosto jasné je to, že se Marvel musí vzchopit.

Zdroj: Deadline, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat