Ze druhého Aquamana by mohl být větší propadák než z Marvels. A nové marvelovky si nevedou tak špatně, jak se zdálo


 Komiksové střípky.

Z prvního Aquamana (2018) se vyklubal miliardový hit, ale druhý díl nazvaný Aquaman a ztracené království (premiéra 21. 12. 2023) zatím nevypadá jako projekt, který by si měl vést kdovíjak dobře. Nejen, že se mluví o tom, že testovací projekce nedopadly zrovna výborně, ale aktuální odhady premiérových tržeb ze severoamerických kin mluví o 32 a 42 milionech dolarů z prvního víkendu.

To je méně, než si odnesla komiksovka Marvels (2023), která získala 47 milionů dolarů a i to je považováno za velké zklamání. Aktuální předprodej lístků v případě druhého Aquamana je o cca 62 % nižší než u Black Adama (2022) a i ten je považován za prodělečný projekt.

Nicméně, jde o prvotní odhady tržeb a situace se ještě může změnit s blížící se premiérou.

Poměrně překvapivá statistiku pak nabídl magazín Forbes. Jde také o peníze, ovšem tentokrát byla řeč o marvelovkách z takzvané Multiverse ságy, která není obecně považována za excelentní. Ale pokud jde o peníze, přestože došlo na několik finančních zklamání, dosavadních 10 projektů (vyjma Marvels) v průměru utržilo přes 800 milionů dolarů a celkově více než 8 miliard dolarů celosvětově, což není špatné s ohledem na to, že jsme čelili pandemii covid-19 a mluví se o "únavě ze superhrdinských filmů".

Zdroj: CBM, Forbes, DC Films/Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat