Mandalorian: Vyhozená herečka žaluje Disneyho a platí jí to Elon Musk


 Cože co?

Gina Carano působila v seriálu Mandalorian jako Cara Dune, ale po dvou řadách byla propuštěna kvůli svým velmi kontroverzním statusům na sociálních sítích, které podle některých zaváněly rasismem, transfobií a ne úplně vkusně používala i odkazy na holokaust. 

Nepřekvapivě tak Lucasfilm (spadající pod Disney) s herečkou ukončil spolupráci s následujícím vysvětlením:

"Gina Carano není aktuálně zaměstnankyní Lucasfilmu a nejsou tu žádné plány na to, aby jí v budoucnu byla. Nicméně, její příspěvky na sociálních sítích, které špiní lidi na základě jejich kulturní a náboženské identity jsou odporné a nepřijatelné."

Ovšem, herečka to nevzdává a zažalovala Lucasfilm a Disney za diskriminaci a neoprávněné propuštění a její žalobu dotuje Elon Musk, který se pasuje do role bojovníka za svobodu slova, což je podle některých dost pokrytecké, když na své síti X (bývalý Twitter) cenzuruje některé kritické názory, které mu úplně nevoní.

Jeden z vedoucích pracovníků X Joe Benarroch k dané situaci dodal:

"Jako důkaz toho, jak je společnost X oddána svobodě slova, s hrdostí poskytujeme finanční podporu žalobě Giny Carano, abychom ji podpořili v dosažení jejích práv v případě svobody slova na X a možnosti pracovat bez šikanování, obtěžování a diskriminování."

Je to paradoxní situace, kdy je Gina obviňována z toho, že šikanuje a diskriminuje jiné a X za ni bojuje, aby nebyla údajně šikanována a diskriminována. Na čí straně je pravda, to rozhodne až soud (pokud nedojde k dohodě před jeho konáním), jehož datum zatím stanoveno nebylo. Herečka mimochodem požaduje odškodné alespoň 75 tisíc dolarů.

Zdroj: SFFGazette, Lucasfilm (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat