Akolytka: Ovlivnily negativní recenze sledovanost Star Wars seriálu?


 Měly výraznější dopad?

Ne, nový seriál Star Wars nazvaný Akolytka není dokonalý. Má své rezervy, ale je očividné, že některá hodnocení jsou motivována něčím jiným než samotnou (ne)kvalitou projektu. Někomu vadí "přílišná" rozmanitost, někomu vadí, že někteří herci mají minoritní sexuální orientaci (což v seriálu nehraje žádnou nebo má minimální roli), jednoduše, byť je určitá kritika na místě, je patrné, že seriál čelí i review-bombingu. 

Jeho cílem je obvykle to, aby nebyl projekt úspěšný, v tomto případě tedy sledovaný a nyní víme, jestli se to povedlo. První dvě epizody měly nejlepší sledovanost ze všech letos uvedených sérií na Disney+, ale samozřejmě to mohlo být hlavně kvůli zvědavosti, větší výpovědní hodnotu má ovšem sledovanost v následujících dnech a i tu nyní známe. 

Pokud se budeme bavit o období od 7. do 13. června, pak je Akolytka jediným seriálem, který nenabídl Netflix a který figuruje v žebříčku 10 nejsledovanějších sérií (konkrétně je na šestém místě). Bavíme se tu o cca 381 milionech zhlédnutých minut. 

Samozřejmě v následujících týdnech může sledovanost kolísat, ale nevypadá to, že by měla klesnout tak, aby se mohli hateři ohánět svým oblíbeným "go woke, go broke", nicméně tím nechceme říct, že Akolytka nepotřebuje doladit, rozhodně je co vylepšovat, ale podle nás rozhodně "koukatelná" je. 

Zdroj: Variety, Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat