The Boys: Nechápu, jak může někdo fandit Homelanderovi, diví se tvůrce seriálu

 


Eric Kripke nestačí zírat.

Homelander (Antony Starr) z komiksu/seriálu The Boys / Banda je psychopatický narcis, který je současně mentálně velmi labilní a křehký. Je skvěle zahraný? Ano, bezesporu. Je skvěle napsaný? Jistě. Je to někdo, kdo je jednou z nejlepších věcí na The Boys? Určitě. Je to někdo, komu fandit? To rozhodně ne a přesto existují lidé, kteří mu fandí a dokonce ho obdivují. A to překvapuje i duchovního otce seriálu Erica Kripkeho:

"Musím věřit tomu, že 'špatní fandové' jsou velmi malou minoritou. Protože nechápu, jak můžete fandit Homelanderovi. On uskrává mateřské mléko a s tím, že je znovu a znovu a znovu nejslabší postavou v seriálu a není zrovna ten pravý macho. Je divný. Je divný a přecitlivělý a nechápu, jak se na něj můžete podívat a říct si, 'Tohle je můj člověk."

Nejslabší je samozřejmě míněno v mentálním slova smyslu, pokud jde o fyzično, je naopak asi nejsilnější. Ale je pravda, že asi nikdo, kdo má funkční morální kompas nemůže někomu takovému fandit a schvalovat jeho činy. 

Nicméně, aktuální řada schytává od některých lidí kritiku, že je moc "woke" a byť se to týká i toho, že jedna z postav se etablovala jako bisexuální, někteří diváci si myslí, že určité skupině politického spektra trvalo dlouho, než pochopili, že si z nich The Boys dělají srandu. A nyní, když jim to došlo, snaží se na seriál útočit. Pravdou je, že série sice nešetří pravicový extremismus. Na druhou stranu, nešetří skoro nic a nikoho z různých částí politické spektra a utahuje si z mnoha odlišných kulturně-sociálních aspektů. Jen je očividně jedna skupina víc háklivá na to, když si z ní někdo dělá legraci.

Zdroj: Variety, Amazon Prime Video (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat