Akolytka: Kritika je v pořádku, ale výhrůžky smrtí ne, ozvala se hvězda seriálu


 Amandla Stenberg promluvila o nepříjemné kritice.

Některé výtky v případě nového Star Wars seriálu Akolytka jsou na místě. Ovšem to, čemu čelí tvůrci a herci od některých osob na internetu už v pořádku není. Nejde o výtky směřující na scénář nebo herecké výkony, ale prachsprosté vyhrožování. A právě k tomu se vyjádřila hlavní hvězda seriálu Amandla Stenberg (ztvárňuje dvojčata Ochu a Mae):

"Je to pro mě velmi bolestné. Není to něco, o čem si myslím, že se na to můžete emocionálně připravit. Vítáme kritiku seriálu, která se týká vyprávění příběhu nebo [hereckých] výkonů. Ale pokud dojde na výhrůžky smrtí, děsivý, násilný rasistický jazyk, je to pro mě nepřijatelné. A musím hodně přemýšlet nad tím, kdy ukázat disciplínu a kdy vsadit na čest. A tím myslím to, kdy se rozhodnete, že vsadíte na disciplínu a nezapojíte se reaktivním způsobem do nenávisti a kdy se rozhodnete vsadit na čest tím, že ctíte své hodnoty a váš systém víry."

Ať už si o seriálu myslíte cokoliv, asi budete souhlasit, že výhrůžky smrtí a násilím prostě nejsou vhodným způsobem vyjádřením nelibosti a osobní útoky na původ nebo sexuální orientaci herců a tvůrců jsou prostě a jednoduše "mimo místu".

V případě první řady Akolytky nás čeká ještě jedna epizoda, která bude mít premiéru 16. 7. 2024.

Zdroj: The View, Lucasfilm/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat