Akolytka: Otázka do pranice - Bere review-bombing ještě někdo vážně? Právě na to se ptá tvůrkyně


 Leslye Headland si z negativity asi příliš hlavu nedělá. 

Rozhodně tu nebudeme tvrdit, že je seriál Akolytka dokonalý. To vůbec ne, jsou tu problémy s některými nelogičnostmi v příběhu, radost mnohým nedělá ani nerespektování kanoničnosti universa Star Wars, určitá místa působí překvapivě studiově a pár postav není napsáno zrovna ideálně. 

SOUVISEJÍCÍ: TĚSNĚ VEDLE, MNOHO LIDÍ DÁVÁ HODNOCENÍ SERIÁLU AKOLYTKA JINÉMU PROJEKTU

Na druhou stranu, jiné postavy se povedly, je fajn, že se věnuje pozornost "neprofláklým" jedincům, ceníme si i toho, že seriál odmítá idealizovat Řád Jedi, tleskáme temnému pojetí a drsnosti a souboje považujeme za jedny z nejlepších z universa Hvězdných válek. 

Ale bez ohledu na některé kvality seriálu dostává Akolytka v mnoha diváckých recenzí pořádně za uši. A stačí zběžný pohled, aby bylo jasné, že byť se některé alespoň snaží být fér, jiné jsou očividnou snahou o review-bombing, tedy skrze hodnocení ublížit danému projektu. Dokonce to podle některých zjištění vypadá, že mnohé komentáře jsou dílem umělé inteligence. 

Pro tvůrce je taková situace asi nemilá, ale pokud jde o duchovní matku série Leslye Headland, ta si s tím očividně příliš hlavu neláme. V první řadě očekávala, že k tomu dojde, protože si je vědoma toho, že to je bohužel v případě projektů se zástupci minorit to není ničím výjimečným. Kromě toho dodala:

"Každý ví, co to je review-bombing. Popravdě, když seriál vyšel, můj publicista řekl, 'OK, pokud jde o hodnocení'... Já na to, 'Bere to ještě někdo vážně?' Možná běžný... Rozumím úhlu pohledu, kdy se běžný divák podívá na stránky a řekne si, 'Oh, divácké hodnocení je opravdu nízké.' Ale myslím si, že když jste Star Wars fanoušek, pak jistě víte, co to je review-bombing. Takže hádám, že když jste úplným nováčkem ve fanouškovství a zvažujete, zda seriál sledovat, může to na vás mít vliv. Ale také si myslím, že v minulosti byla má práce stejně o tom, že o ní lidé mluvili, takže nevím, jestli tohle... Domnívám se, že protože v zákulisí všichni víme, o co jde..., ne, že by nás to nezneklidňovalo, ale řekla bych, že jsme to očekávali."

Kromě toho, dobrou zprávou pro tvůrce je určitě to, že podle všeho je Akolytka druhým nejsledovanějším Star Wars seriálem na streamovací službě Disney+ hned po Obi-Wan Kenobim. Review-bombing tak očividně nezabral.

Zdroj: SFFGazzette, Lucasfilm/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat