Captain America: Nový svět - Bude mít jedna z postav izraelský původ, nebo se toho Marvel zalekl?



Tak co?

Víme, že origin postavy jménem Ruth Bat-Seraph (Shira Hass) bude odlišný od komiksové předlohy. V ní používá krycí jméno Sabra, je mutantkou a také agentkou izraelské zpravodajské služby Mosad. Ovšem, podle toho, co jsme slyšeli v případě filmu Captain America: Nový svět (premiéra 13. 2. 2025) by postava neměla používat jméno Sabra a mělo by jít o bývalou členku programu vychovávající Black Widow, ne Mosadu (jestli se bude jednat o mutantku, to zatím jasné není). 

Marvel se zřejmě zalekl kontroverze, protože ne každý byl spokojen s tím, že by mohla mít Ruth spojitost s Mosadem v době, kdy probíhá válka mezi Izraelem a Hamásem. Na druhou stranu, byla tu otázka, jestli bude úplně ignorován izraelský původ dané postavy, což by asi také nebylo vhodné s ohledem na to, že jde o asi nejznámější marvelovskou izraelskou superhrdinku. 

Podle serveru The Wrap bude postava Izraelkou, bude mít izraelský přízvuk a dál platí to, že jde o bývalou Black Widow a vysoce postavenou členku vlády prezidenta Rosse (Harrison Ford). 

To, že nebude ignorován původ Ruth mimochodem ocenily různé organizace, které chválí to, že Marvel neustoupil před nátlakem některých protiizraelských hlasů a nedělá z toho politické téma.


Zdroj: Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat