Deadpool & Wolverine: Nová marvelovka rozsekala návštěvnost, tržby jsou rekordní


 Tohle MCU potřebovalo.

Předpokládalo se, že si Deadpool & Wolverine (2024) povede dobře, předprodeje byly výtečné a finanční odhady byly velmi optimistické. Ovšem, tržby za první víkend (včetně čtvrteční předpremiéry) nakonec většinu z odhadů ještě překonaly. Celosvětově si první mládeži nepřístupná marvelovka z Marvelovského filmového universa (MCU) odnesla 438,3 milionů dolarů (205 milionů ze severoamerických kin, 233,3 milionů ze zbytku světa), což znamená, že si film jen za pár dnů připsal několik rekordů.

SOUVISEJÍCÍ: TŘI DŮVODY, PROČ (NE)JÍT NA DEADPOOL & WOLVERINE DO KINA

Například nejlepší domácích premiérové tržby v případě nepřístupného filmu, pátý nejúspěšnější premiérový víkend pro komiksový film nebo osmý nejlepší premiérový víkend pro jakýkoliv film. Kromě toho je už teď třetí Deadpool 28. nejúspěšnější marvelovkou a je jasné, že bude rychle stoupat. 

I další srovnání s kolegy z MCU vypadá dobře, domácí tržby z premiérového víkendu jsou páté nejlepší ze všech dosavadních marvelovek. 

Samozřejmě nejsme jasnovidci, ale už teď je v podstatě jasné, že se Deadpool & Wolverine dostane do "miliardového klubu" a stane se jednou z nejúspěšnějších marvelovek vůbec. A podle nás zaslouženě.

Zdroj: BoxOfficeMojo, Marvel Studios (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat