Soumrak mrtvých: Proč hlavní hvězda nemá zájem o pokračování?


 Simon Pegg si myslí, že by to nemělo smysl.

Dvojice Nick Frost a Simon Pegg pod dohledem Edgara Wrighta natočila několik kultovních filmů včetně černé zombie komedie Soumrak mrtvých (2004), která zanedlouho oslaví 20 let od premiéry a s ohledem na kultovní status projektu padá otázka, zda někdy vznikne pokračování. Na to odpověděl Simon Pegg:

"Nemyslím si. Jsem velký fanda pokračování. Některé z mých oblíbených filmů jsou pokračování. Impérium vrací úder, Vetřelci. Jsem součástí několika filmových značek, které se opakují nebo rebootují a není to o tom, že bych jakýmkoliv způsobem odsuzoval pokračování, ale myslím si, že některé příběhy mají skončit. Některé příběhy mají začátek, prostředek a konec. Pokud se podíváme na Soumrak znovu, pokud se zombie vrátí, není tu další příběh k odvyprávění. Museli bychom resetovat vše, co jsme udělali v Soumraku mrtvých, aby příběh Shauna mohl pokračovat a být dokončen. Stal se novou osobou, ale museli bychom změnit pořadí událostí, abychom mu poskytli příběh. Proč? To nejlepší, co v případě filmů můžeme udělat je zkoušet lidi a motivovat je k tomu, aby se podívali na věci, které ještě neviděli a zkoušeli nové věci. Zábava je nejpřeceňovanější funkce umění."

Je pravda, že rebooty, restarty a remaky často nefungují a někdy bychom byli opravdu rádi, pokud by si to tvůrci uvědomovali a nechali určité projekty na pokoji a jsme asi rádi, že se to týká i Soumraku mrtvých.

Zdroj: THR, United International Pictures (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat