The Boys: Děsí mě, jak seriál odráží realitu, přiznal se tvůrce


 Eric Kripke je zneklidněn. 

The Boys / Banda je sarkastickou a over the top podívanou, která se očividně v mnoha ohledech inspiruje ve skutečném světě a prezentuje události z něj hodně přitažené za vlasy. Nebo to tak původně vypadalo, ale pravdou je, že v poslední době to, co před pár lety vypadalo jako parodie, je dnes někdy v podstatě realitou. A to je něco, co tvůrci série Ericovi Kripke na klidu nepřidává:

"Tahle podívaná má historii toho, že odráží tím či oním způsobem realitu. Například některé rozhovory, které mají miliardáři o tom, jak obsadí Nejvyšší soud, aby dělal rozhodnutí, která oni potřebují... Začíná mě to znepokojovat. Ale určité děsivé podobnosti mezi seriálem a věcmi, které se dějí ve skutečném světě budou pokračovat."

Eric naráží například na to, že Nejvyšší soud v USA aktuálně čelí kritice za to, že primárně nerozhoduje na základě platné legislativy, ale spíše podle politické příslušnosti (většina soudu je aktuálně tvořena pravicově orientovanými jedinci). Ale nejsou to jediné podobnosti s realitou, které v seriálu najdeme. Je jich až překvapivě hodně. 

A ano, mělo by nás to děsit, stejně jako fakt, že někteří lidé věří tomu, že je Homelander (Antony Starr) hrdina... 

Zdroj: The Wrap, Amazon Prime Video (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat