Borderlands: Kdo je překvapen, že film sbírá jedno katastrofální hodnocení za druhým?

 
Tohle Eli Roth nezvládl.

Režisér Eli Roth má specifický styl a tím je míněno to, že docela dobře zvládá brutální horory, ale není zrovna specialitou na epické blockbustery. Proto asi mnohé zaskočilo, když dostal na starosti multimilionový videoherní film Borderlands (2024)

Karty byly rozdány dobře, obsazení je špičkové, rozpočet hutný (cca 120 milionů dolarů) a předloha je zábavná, ovšem i tak mnozí predikovali projektu to, že to bude průšvih. A nepletli se. Sice zatím nevíme, jak si film povede, pokud jde o tržby, ale jestliže se zaměříme na recenze, ty jsou drsnější než naše kůže na patě.

V době psaní článku měly Borderlands na agregátoru recenzí RottenTomatoes "oslnivých" 8 % pozitivních recenzí a průměrné hodnocení 3,2 z 10 a na Metacritic je hodnocení 29 z 100 (23 recenzí). 

Podle novinářů jde o nefunkční vykrádačku mnoha jiných projektů, která má přeplácaný děj a nepotěší ani fanoušky předlohy, vlastně je podle recenzentů zklame. Jeden novinář dokonce film popsal jako únikovou hru s celebritami.

Jediné pozitivum je podle recenzentů obsazení, ale jinak to vypadá, že to dopadlo, jak mnozí predikovali. Což ale neznamená, že si film nepovede finančně dobře. Nás by to ale překvapilo s ohledem na malá očekávání, kdy ani ta zřejmě nebyla naplněna. 

Zdroj: RottenTomatoes, Metacritic, Lionsgate (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat