Komiksové filmy jsou jako zábavní parky, nechal se v minulosti slyšet slavný režisér. Marvelovský herec s tím rozhodně nesouhlasí


 Tim Blake Nelson má jiný názor.

Tim Blake Nelson si zahrál v Neuvěřitelném Hulkovi (2008) a překvapivě se objeví ve filmu Captain America: Nový svět (premiéra 13. 1. 2025). A nemůže se dočkat, protože doufal, že bude mít šanci vrátit se do Marvelovského filmového universa a zjistit, co se stalo s jeho postavou známou jako Leader. 

To nyní ví a dodal, že rozhodně není zklamán z toho, jak to dopadlo. Kromě toho se také vyjádřil k názoru oscarového režiséra Martina Scorseseho, který v minulosti poznamenal něco v tom stylu, že komiksovky jsou spíše zábavní parky a ne skutečné filmy:

"Nesmírně Martina Scorseseho respektuji, má svůj vlastní žánr, ale nesouhlasím s tím, když se vysmívá Marvelu. Přikláním se na stranu marvelovských filmů, které jsou bezesporu filmy. Díky nim jsme znovu dětmi. Když jsou opravdu dobré a často jsou, ztratíte se v nich. Jsou hluboké? Jsou jako Mafiáni nebo Millerova křižovatka, jsou jako Zloději kol, Schindlerův seznam nebo Kieślowski? Ne, ale ani se o to nesnaží. Jsou zábavou a obsahují umění. To je můj proslov o Marvelu."

Herec má pravdu, komiksovky se obvykle nesnaží tvářit, že jsou něčím víc, než přímočarou zábavou a i pro ně je ve světě filmu místo, o čemž často svědčí tržby, takže házet na ně špínu často působí spíše jako zahořklost z toho, že se jiným žánrům mnohdy tolik nedaří.

Zdroj: Variety, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat