Nemilosrdný Netflix opět úřadoval, po jedné řadě zrušil skvěle hodnocený seriál

 

Ne, že by to bylo poprvé.

Streamovací gigant Netflix je komerčním subjektem a jeho primárním cílem je tím pádem samozřejmě zisk. A to vede k situacím, kdy bez mrknutí oka ruší projekty, které se sice těší oblibě ze strany novinářů i diváků, ale Netflixu například nevoní jeho sledovanost nebo rozpočet.

Další obětí tohoto přístupu (který je sice z ekonomického hlediska logický, ale to pro mnohé fandy není dostatečná útěcha) je i spin-off k Sandmanovi Mladí mrtví detektivové. A tentokrát nebyl Netflix přívětivý a neposkytl projektu dvě, nebo tři řady, ale zrušil ho hned po první. 

Nepomohlo ani to, že hodnocení jsou veskrze pozitivní, na serveru sdružujícím profesionální recenze RottenTomatoes je 92 % recenzí kladných (průměrné hodnocení je 6,1 z 10), na serveru Metacritic je hodnocení 65 % , divácké hodnocení na ČSFD je pak 71 % a na celosvětové databázi IMDb velmi pěkných 7,5 z 10.

V tomto případě je ale otázkou, zda byl důvodem opravdu počet diváků. Sice Netflix běžně nezveřejňuje statistické údaje, ale projekt se držel slušnou dobu mezi nejsledovanějšími projekty Netflixu. Těžko říct, zda se dočkáme vysvětlení, proč dostal seriál stopku, ovšem zástupci Netflixu by nějakou dobu neměli chodit na sociální sítě, fandové Mladých mrtvých detektivů jim zrušení dávají pořádně sežrat.

Zdroj: FearHQ, Netflix (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat