Pán prstenů: Prsteny moci - Recenze na druhou řadu jsou tu a propadák to není

 Někteří novináři jsou vlastně nadšení.

První řada Pán prstenů: Prsteny moci dostala od mnoha diváků pořádně za uši, protože podle nich prznila svou předlohu. Novináři tak přísní nebyli, ale výtek neměli málo. Nyní odstartovala druhá řada a objevily se první názory profesionálních recenzentů. A jistě by si nemálo lidí přálo, aby druhá řada dopadla špatně, aby si na ní mohli smlsnout, ale vypadá to, že se kvalitativní katastrofa nekoná. 

Pokud se budeme bavit o srovnání s první řadou, většina novinářů tvrdí jde o zlepšení. Asi ne skokové, ale seriálu pomáhá, že se stal temnějším a odvážnějším. Příběh, který se zaměřuje na jednoho klasického padoucha je více komplexní a jednoduše funguje lépe.

Na vysoké úrovni je i vizuální zpracování, které má filmový "feeling" a je patrné, že projekt stál velké peníze. Velice povedené jsou i akční scény, které jsou epické a možná až překvapivě brutální. Obrazově patří druhá řada Pána prstenů k tomu nejlepšímu, co je v seriálovém světě aktuálně k dispozici.

Co se týče scénáře, tak některé dialogy působí prkenně a určité romance trošku uměle, ale obecně se novináři shodují na tom, že tempo a komplexnost od první řady doznaly výrazný posun. 

Určité stížnosti míří k tomu, že některé postavy nedostávají dost prostoru a přešlapují na místě, ale naopak jiné jsou napsány dobře a skvěle zahrány. 

Nakonec to tedy vypadá, že to dopadlo relativně dobře, ale určité rezervy tu jsou. Ovšem, zdá se, že svítá na lepší časy.

Zdroj: RottenTomatoes, Amazon Prime Video (úvodní fotografie)



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat