Vetřelec: Odstěhujte se ze sklepa od mámy, vzkazuje James Cameron, kteří kritizují remaster

 

Ten se s tím nepáře.

Není to tak dlouho, co se objevily verze kultovních filmů Vetřelec (1979) a Vetřelci (1986), jejichž obraz byl konvertován do rozlišení 4K. Nicméně, někteří začali brblat, že tahle varianta vypadá hůře, než jiné vylepšené verze, které byly vydány v minulosti. A k tomu se vyjádřil režisér Vetřelců James Cameron

"Pokud někdo začne hodnotit strukturu zrnění, tak by se měl odstěhovat z mámina sklepa a začít se setkávat s lidmi. Že? Myslím to vážně. Tím chci říct, děláte si ze mě k*rva srandu? Měl jsem k dispozici skvělý tým, který se postaral o konverzi. Já se postaral o barvy a záležitosti týkající se hustoty. Podíval jsem se na každý záběr, každé filmové políčko a poté na finální převod, který zajistil člověk, se kterým spolupracuji [roky]. Všechny filmy Avatar byly zpracovány tímto způsobem. Vše bylo zpracováno tímto způsobem. Lidi, začnete žít."

Očividně je Cameron (mimochodem jeden z technických vizionářů, pokud jde o filmy a navíc jeden z nejúspěšnějších režisérů vůbec) rozhořčen z některých názorů, takže se s tím nepáře. A se se to asi pochopit, protože těžko si představit, že by zrovna on něco podobného "odfláknul".

Zdroj: THR, Fox / James Cameron (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat