Vetřelec: Romulus - Nejlepší film roku a špičkový horor, první názory jsou extrémně pozitivní

 

Zatím to vypadá dobře.

Série Vetřelec není kvalitativně zrovna vyrovnaná a tak se napjatě očekává, jak dopadne nejnovější přírůstek do série s podtitulem Romulus (premiéra 15. 8. 2024) s tím, že jméno režiséra v podobě Fede Alvareze vzbuzovalo určité naděje s ohledem na to, že je to expert na dusivé horory.

Samozřejmě tu ale byla možnost, že si ukousl příliš velké sousto. Nevypadá to tak, jsou tu první názory a ty jsou až překvapivě pozitivní. Ano, prvotní reakce jsou často až přehnaně pochvalné, ale i když je tentokrát budeme brát s rezervou, vypadá to nadějně.

Někteří dokonce mluví o nejlepším filmu roku nebo určitě jednom z nejlepších a je zmiňováno i to, že jde o jeden z nejpovedenějších dílů ze série s tím, že šikovně kombinuje hororový nádech prvního Vetřelce (1979) s "nářezovostí" Vetřelců (1986)

Hodně nadšení vyvolávají i praktické efekty, které na jednu stranu vzbuzují nostalgii, ale na tu druhou nepůsobí nemoderně a úsměvně. Ale užijí si i uši, zvuková stránka je prý vynikající.

Co určitě rádi uslyšíte je to, že hororová atmosféra funguje na jedničku s hvězdičkou a nejde o nic pro třasořitky. 

Možná pak patříte k těm, které znervóznilo to, že v centru dění bude partička mlaďochů a ano, někdy je to recept na neúspěch, ale první názory mluví o tom, že pochyby nebyly na místě a herci v hlavních rolích excelují. 

A třešinkou na dortu je pak finální akt, který je podle všeho (v dobrém slova smyslu) šílený. Nebylo konkretizováno, co je tím myšleno, ale i tak to zní slibně. 

Zdroj: CBM, Fox/Disney (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat