Agatha: Za vším schovaná - Nová série je krásně šílená a překvapivě hororová, tentokrát Marvel rozhodně nezklamal

Je to jiné a je to dobré.

Roky diváci Marvel nabádají, aby nesázel na jistotu a "zkusil to jinak". A společnost to několikrát udělala, ale nakonec se ukázalo, že publikum většinou není připraveno na stylově odlišnou podívanou. Ovšem, série WandaVision byla výjimkou. Byla unikátní, ale způsobem, který lidé ocenili.

V něco podobného se doufalo i v případě spin-offu nazvaném Agatha: Za vším schovaná a zdá se, že to i tentokrát vyšlo. Jsou tu první reakce na čtyři epizody a ty jsou velmi pozitivní. Ano, někdy jsou prvotní názory oslavné, i když samotný projekt není to pravé ořechové, ale tohle opravdu vypadá nadějně. 

Asi není překvapením, že jedním z hlavních pozitiv je Kathryn Hahn v roli titulní Agathy Harkness. Ostatně, ve WandaVision zářila a září i tady, roli si užívá a je to z jejího výkonu cítit. Ale pochval se dočkali i další členové obsazení, například Joe Locke (Teen) nebo Aubrey Plaza (Rio Vidal) a vlastně všichni, kdo tvoří kouzelnický coven jsou podle všeho výborní. 

Dalším pozitivem je i stylizace, která částečně odkazuje na WandaVision, ale má svou vlastní estetiku, která je neodolatelná. Mnozí jistě ocení i to, že seriál výrazně sází na praktické efekty a dává jim přednost před digitálními triky. Neužijí si ale jen oči, uši také nepřijdou zkrátka, písně a obecně soundtrack je sestaven skvěle. 

Povedla se i kombinace žánrů s tím, že je seriál krásně zvrácený, někdy se nebere vážně, ale současně má až překvapivě výrazné hororové aspekty a někteří ho označují za zatím nejděsivější marvelovský projekt (naštěstí ne kvalitou, ale atmosférou). 

Co je určitě potěšující je to, že i ti, kteří se přiznali k tomu, že původně měli obavy a neměli velká očekávání, jsou nakonec nadšení. Marvel to tentokrát očividně zvládl.

Zdroj: Variety, Disney+ / Marvel Studios (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat