Blade: To mohl být pořádný nářez, tvůrce X-Menů chtěl komiksovku kombinující nejlepší akční filmy a legendární horory

 

Tak to by šlo. 

Beau DeMayo byl tvůrcem animované hitovky X-Men '97, ale pracoval i na scénáři k filmu Blade (premiéra 6. 11. 2025) a nyní prozradil, že mělo jít o jízdu inspirovanou nejlepšími projekty z akčního žánru i hororu:

"Vezměte Johna Wicka. Přidejte gangsterské tesáky. Vyměňte Keanua [Reevese] za [Mahershalu] Aliho, dejte mu do ruky meč, ne dceru, která ho nutí, aby se rozčiloval nad tím, že se ohání hrdinským jménem. Wick stál dvacet milionů dolarů. Přidejte si dalších deset milionů, magii Darkholdu, speciální efekty a máte marvelovský film za 30 až 40 milionů dolarů. Nechápu, proč je to tak těžké [natočit]. Studio úplně nefunguje, napsal jsem tři návrhy a desítky náčrtů za nemožné tři měsíce, mou nejoblíbenější verzí bylo zpracování ve stylu Zátahu, kde Blade bojuje ve zchátralém činžáku za obranu lidí před hordami upírů Varneyho (Varnae byl mocný čaroděj z Atlantidy, člen kultu kolem magické knihy Darkhold a následně se z něj stal první upír, pozn. redakce), dokud nevyjde slunce. Odehrávalo by se to během jedné noci, kdy by se Blade od nájemníka Jericha Drumma dozvěděl, že útočí Varney, protože nájemnice, která je Bladeovi sympatická, je těhotná kvůli Lilith a nájemníkům, kteří jsou členové kultu propojeného s Darkholdem. Bylo by to něco ve stylu 30 dní dlouhá noc a Rosemary má děťátko."

Upřímně, zní to skvěle, všechny zmíněné projekty jsou vynikající a nebylo by asi snadné z nich udělat fungující mix, ovšem pokud by to vyšlo, byla by to paráda. Bohužel, Blade si prošel mnoha dalšími změnami a nyní ho mají v rukou odlišní tvůrci.

Zdroj: CBM, Marvel Comics (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat