Joker 2: Recenze jsou venku a hodnotní film hůře než jedničku



Škoda.

První názory na filmu Joker: Folie À Deux (2024) byly velmi pochvalné, ale víme, že ty jsou většinou až přehnaně kladné a často se stává, že klasické recenze jsou na tom trochu jinak. A to platí i pro druhý díl Jokera. 

Aktuálně se začaly objevovat právoplatné recenze a není to až taková paráda, jak asi mnozí doufali. V době psaní článku měl film na agregátoru recenzí RottenTomatoes 60 % recenzí pozitivních a průměrné hodnocení 6,4 z 10. 

Není to katastrofální, ale ve srovnání s prvním Jokerem (2019) je to horší výsledek. Původní film měl 69 % pozitivních recenzí a průměrné hodnocení 6,7 z 10.

Dobrou zprávou je, že se novináři shodují na tom, že jde o unikátní a zneklidňující projekt, který se stěží dá s něčím srovnávat. A to vnímají jako pozitivum. 

Na čem se ale nedokáží shodnout je to, zda je film lepší, nebo horší než jednička. Někteří recenzenti tvrdí, že je pokračování povedenější, jiní s tím rozhodně nesouhlasí. 

Velké ovace si zasloužila ústřední dvojice v podání Joaquina Phoenixe a Lady Gaga, kteří jsou podle všeho excelentní a oba jsou na podobné úrovni a skvěle se doplňují. 

Co se týče hudebních čísel (je to přece jen muzikál), tak jsou obecně chválena s tím, že se soustředí více na samotné písně, než epické podání a dechberoucí taneční čísla. Podle některých novinářů jsou ale určité songy spíše do počtu, než aby měly pro příběh smysl. 

Scénář je přijímám rozporuplně, někteří novináři si myslí, že je dospělejší a lepší než v případě předchozího filmu, jiní mají pocit, že nevěnuje dostatek prostoru některým postavám a ve více než dvouhodinovém projektu se toho jednoduše neděje dost. 

Kolem a kolem to vypadá, že druhý Joker není rozhodně špatný, ale určité rezervy má. Nicméně, pokud se vám líbila jednička, dvojka by vás zklamat neměla.

Zdroj: Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat