Šógun: Skvělá minisérie opět prokázala, že jde o unikátní podívanou. Je rekordní



Pokud jste ji ještě neviděli, tak to napravte.

V tomto roce si fandové vypilované seriálové zábavy mohli užít seriál Šógun na stanici FX. A byť některým vadilo nevyvážené tempo, jde o podívanou, která se zapsala do historie a to zaslouženě. Nabízí excelentní zpracování, komplexní příběh, dechberoucí scenérie a především unikátní herecké výkony. 

Není tak divu, že byl projekt nominován na neuvěřitelných 25 cen Emmy a proměnila jich rekordních 18, což se žádnému jinému seriálu zatím nepovedlo. Jde také o první japonsky mluvený seriál, který vyhrál cenu v dramatické kategorie. 

Co se týče dalších cen, všech 18 vyjmenovávat nebudeme, ale Šógun bodoval jak v technických, tak "hlavních" kategoriích včetně nejlepšího hostujícího herce, nejlepšího herce i herečky v hlavních rolích nebo nejlepší režie.

Jednoduše řečeno, ceny Emmy jsou dalším potvrzením toho, o jak skvělý kousek televizní zábavy jde. A pokud jste ho ještě neviděli, měli byste to okamžitě napravit. 

Jak možná víte, byť mělo jít původně o minisérii, byla schválena druhá a třetí řada, ale upřímně řečeno nevíme, co si o tom myslet, protože nebude jednoduché udržet kvalitu seriálu. Snad to ale vyjde. 

Zdroj: Emmys, FX (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat