Super/Man: Naprostá povinnost pro fandy komiksů, dokument o ikonickém představiteli Supermana je klenot


 To musíte vidět.

Těžko říct, jak by vypadal komiksový žánr bez filmu Superman (1978), ve kterém zazářil Christopher Reeve. A právě jemu je věnován dokument nazvaný trefně Super/Man: The Christopher Reeve Story. Pravdou ale je, že ne každý biografický dokument stojí za zhlédnutí. Tento ale rozhodně ano. V době psaní článku měl totiž na serveru RottenTomatoes, který sdružuje profesionální recenze, 100 % recenzí pozitivních (22 hodnocení).

Projekt podle všeho skvělým způsobem řeší otázkou, co dělá hrdinu hrdinou, věnuje se Christopherovi nejen jako herci, ale i jako aktivistovi a zajímá se o další oblasti jeho unikátního života (samozřejmě i osobního) a ano, někdy jde o velmi sentimentální podívanou, která "hraje na city", ale ono to podle novinářů funguje. 

Jde tedy o dokument, který by měl "povinně" vidět každý fanda komiksů, ale i všichni, kteří mají zájem dozvědět se víc o člověku, jehož život byl nesmírně zajímavý. 

Americká kinopremiéra je naplánována na 21. 9. 2024, česká stanovena nebyla, předpokládáme spíše, že u nás bude k dispozici spíše skrze streamovací služby.

Zdroj: Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat