Thunderbolts*: Bob z traileru není žádné "béčko", ale jedna z nejmocnějších marvelovských postav



Asi tušíte. POZOR, SPOILERY!!!

Konečně jsme se oficiálně dočkali první pořádné upoutávky na antihrdinskou marvelovku Thunderbolts* (premiéra 1. 5. 2025) a byla v ní k vidění hromada zajímavých věcí. A určitě jste zaznamenali postavu jménem Bob, která sice na první pohled vypadala jako neškodné "ucho", ale fandové komiksu moc dobře vědí, že jde o mylný dojem. 

Jestliže se ale v komiksech příliš neorientujete, krátké vysvětlení. Jedná se o postavu jménem Robert "Bob" Reynolds, která je známá spíše jako Sentry a svou premiéru měla v roce 2000. Bob byl na první pohled jen trošku oplácaným mužem středního věku, ale pravdou je, že jde o jedince někoho, který skrze experimentální sérum získal "sílu tisíce explodujících sluncí", dokáže létat, bleskově se regenerovat a kromě toho disponuje telekinetickými a telepatickými schopnostmi a je považován za jednoho z nejmocnějších jedinců v marvelovském universu a někdy je označován jako marvelovský Superman.

Ovšem, je tu jeden problém a to Sentryho temná stránka známá jako Void, která ohrožovala celý svět. Sentry si tak rozhodl nechat vymazat paměť, aby nebezpečí zabránil, ale jak to tak v komiksech bývá, jeho vzpomínky se začaly vracet.

Sentry spolupracoval s některými superhrdiny a týmy, třeba Avengers, ale je považován za rizikového spojence, protože se v jeho nitru pere o nadvládu jeho morální já a temnota Void a to vedlo v minulosti k mnoha nebezpečným situacím, které někdy vyústily ve smrt nevinných lidí.

Dokonce měl na svědomí i zničení Asgardu, ke kterému ho motivoval Norman Osborn, nicméně nakonec během této dějové linky známé jako Siege zemřel i Bob, který požádal Thora, aby ho zabil. 

Jak ale víme, v komiksu není smrt definitivní a Sentry byl oživen jako jeden z týmu Horsemen of Death. Sentry zaútočil na Avengers a zajal Thora, ale následně byl poražen s výraznou pomocí Wasp. Nakonec se přidal na stranu Avengers a stal se neoficiálním ochráncem lidstva.

Nicméně, stále se potýkal s Void a nakonec pomohl Doctor Strange, který dokázal tuto entitu uvěznit, ale ani to nevydrželo dlouho. Sentry se ale naučil s Void spoluexistovat.

Později byl Sentry požádán, aby pomohl v boji proti "tvůrci symbiontů" Knullovi, který ho ale zabil. Valkýra Jane Foster pak odnesla jeho duši do Valhally. 

V komiksu nemá Sentry s Thunderbolts příliš společného (až na to, že Norman Osborn byl zakladatelem jedné varianty týmu a a právě s Normanem měl Sentry bohatou historii), ale ve filmové verzi sehraje Sentry (Lewis Pullman) důležitou roli s tím, že se objevily zvěsti, že Thunderbolts se budou snažit Sentryho zastavit (což nebude snadné), ale to zatím úplně jisté není.

Zdroj: Marvel, Marvel Comics (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat