Z filmu režiséra, který se tvrdě pustil do komiksovek, je propadák


Nelíbí se ani novinářům. 

Není málo filmařů, kteří se velmi rádi pustí do kritiky komiksovek. A jedním z nich je i Francis Ford Coppola, který označil superhrdinské filmy za "opovrženíhodné" a souhlasil s tvrzením, že v podstatě nejde o skutečné filmy. 

Ovšem, nyní se do centra dění dostal kvůli něčemu jinému a to své novince Megalopolis (2024). Tu už nějakou dobou provází pověst problémového projektu (údajně měla být vyhozena spousta pracovníků zabývající se speciálními efekty, jiní měli odejít kvůli přístupu Coppoly, který se měl chovat na natáčení velmi nevhodně...).

Nicméně, film nakonec vznikl, ale jestli chtěl Coppola ukázat, jak se dělají ty "pravé" filmy, pak mu to úplně nevyšlo. Nejen, že film za 120 milionů dolarů odstartoval s celosvětovými tržbami 4 miliony dolarů, ale navíc ani recenze zrovna nepějí chválu. 

Průměrné hodnocení ze strany profesionálních novinářů na agregátoru recenzí RottenTomatoes bylo v době psaní článků 4,4 z 10 a "běžní" diváci také zrovna nepějí chválu, na stránce IMDb bylo v době psaní článku hodnocení 5,3 z 10.

Chtělo by se říct, že nejlepším způsobem, jak ukázat, že komiksovky nejsou "skutečné" filmy by bylo nabídnout podívanou, která není inspirovaná kreslenými sešity a přesto uspěje, ale tady to očividně nevyjde. 

Zdroj: BoxOfficeMojo, Lionsgate (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat