Že se Marvel ještě snaží. Jeho novinka Agatha je povedená a stejně někteří lidé brblají


Už to začíná být trochu otravné. 

Disney není úplně milovaná společnost. Na jedné straně někteří peskují, že je moc "woke", na té druhé se objevují zprávy, že firma "nutí" tvůrce, aby jejich projekty nebyly "tolik gay". Disney tím pádem schytává kritiku ze všech stran. 

SOUVISEJÍCÍ: PRVNÍ OHLASY NA AGATHA: ZA VŠÍM SCHOVANÁ JSOU VELMI POCHVALNÉ

A nejen on, ale i společnosti, které mu patří to včetně Marvelu. Je asi objektivním faktem, že po konci Infinity ságy neví Marvel vždy kudy kam a některé "postEndgame" seriály a filmy nebyly to pravé ořechové. Je ale také na místě zmínit to, že určité projekty čelí takzvanému review-bombingu (obvykle organizované snaze uměle snižovat hodnocení) nezaslouženě. 

Abychom si rozuměli, každý člen publika je jiný, má jiné preference, ale v případě některých filmů a seriálů jsou hodnocení jednoduše očividně vycucaný z prstu a jde jen o snahu docílit toho, aby se běžný divák podíval na hodnocení a řekl si: "To nestojí za to sledovat."

Bohužel, review-bombingu (naštěstí ne tak intenzivnímu) čelí i novinka Agatha: Za vším schovaná. A náš názor je, že to není fér. Jistě, určitě jsou věci, které nemusí každému vonět. Má to svérázné pojetí, příběh nemusí oslovit každého a tempo je v některých momentech nevyrovnané, ovšem když se podíváte na některá divácká hodnocení, je patrné, že jde jednoduše o snahu snížit hodnocení bez jakýchkoliv racionálních základů. 

Zrovna v tomto případě je to opravdu amorální, protože jde o skvěle obsazeny a zahraný seriál, který se nebojí experimentovat a jde o vizuálně velmi poutavou podívanou, ve které ale nevítězí forma nad obsahem. 

Navíc, roky publikum volá po tom, ať Marvel nesází na jistotu a zkusí to jinak, ale když to udělá, stejně spousta lidí peskuje. Dobře, projekty, které se v minulosti pokoušely být originální nebyly vždy kvalitativně vypilované, ale náš názor je, že Agatha je a přesto se potýká s neférovou kritikou. 

Očividně někdo chce házet špínu na cokoliv marvelovského a i kdyby natočil nejlepší film/seriál v historii kinematografie. A opakujeme to, že jestliže má někdo podložené výtky, je to naprosto v pořádku, ale některá "hodnocení" jsou opravdu, jak to jen říct, naprosto mimo mísu. A my se upřímně Marvelu divíme, že s ohledem na nevděk některých lidí dál zkouší nové věci.

Zdroj: Disney+ / Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat