Captain America 4: O tom nepadne ani slovo, Marvel zřejmě odstraní všechny zmínky o tom, že nová postava pochází z Izraele

 

Další kontroverze je tu. 

Ve filmu Captain America: Nový svět (premiéra 13. 2. 2025) bude mít v hrané podobě premiéru postava jménem Sabra (Shira Haas). V komiksu jde o asi nejznámější superhrdinku izraelského původu, ovšem s ohledem na aktuální geopolitickou situaci se řešilo to, jak tomu bude v hrané podobě.

Přece jen, v USA jde o téma, které může být vnímáno kontroverzně s tím, že zatímco mnoho lidí stojí na straně Izraele a považuje jeho reakci na události z října minulého roku za pochopitelnou, jsou tací, kteří s přístupem židovského státu striktně nesouhlasí. 

Kromě toho byla Sabra vcelku kontroverzní už v komiksové podobě, kdy někteří tvrdili, že její dobrodružství ukazují muslimskou komunitu v nelichotivém světě. 

Nebylo tak překvapením, že se v minulosti objevily zprávy, že původ Sabry bude ve filmu ignorován. Následně se ovšem mluvilo o tom, že ne, že nebude skrýváno to, že je z Izraele, sice se pozmění některé detaily jako to, že byla členkou Mosadu, místo toho půjde o Black Widow, ale bude jasné, že je z Izraele. Ale aktuálně tu máme další změnu. Alespoň podle znalce branže Daniela Richtmana, který tvrdí, že Marvel z filmu odstranil všechny odkazy na to, odkud Sabra pochází. 

Je pochopitelné, že s ohledem na aktuální situaci ve světě chce Marvel našlapovat opatrně, ale je otázkou, zda ignorování původu určité postavy je ten správný krok...

Zdroj: Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat