Gladiátor 2: Je to překvapení, ale první reakce jsou oslavnější, než jsme čekali

 

Že bychom tomu dali šanci?

Když se objevil první trailer na druhého Gladiátor (premiéra 14. 11. 2024), většinová shoda byla, že první film z roku 2000 pokračování nepotřebuje a bylo nemálo těch, kteří projekt označovali za zbytečný. Navíc, upoutávky sice dávaly vědět, že to bude větší, bombastičtější a monumentálnější podívaná, ale přesto mnohým "něco" chybělo.

Přiznáme tak, že jsme filmu příliš šancí nedávali a očekávali jsme, že to nedopadne dobře. Možná jsme se ale mýlili. Alespoň to tak vypadá podle prvních novinářských reakcí, kdy byl druhý Gladiátor promítnut na newyorském Comic-Conu a dočkal se až překvapivě kladného přijetí.

Drtivá většina těch, kteří projekt viděli, si nemůže vynachválit akci, která je epická, krvavá a dechberoucí. Ano, pokud bychom soudili podle trailerů, působí často hodně "over the top", ale očividně je zábavná a strhující. 

Nadšení a zmínky o oscarových výkonech si vysloužilo herecké obsazení, především Denzel Washington, Joseph Quinn a Pedro Pascal. Pokud jde o Paula Mescala, ten je také vnímán kladně, i když padla zmínka o tom, že není tak charismatický jako Russell Crowe z originálu. Jiní ale tvrdí, že si s ním nezadá. Zaznívá i to, že jde o jeden z nejlepších filmů Ridleyho Scotta za dlouhou dlouhou dlouhou dobu.

Ano, několik málo diváků zmínilo, že jde o zbytečné (ale ne špatné) pokračování, ovšem obecně převládá nadšení, takže nakonec filmu zřejmě šanci dáme.

Zdroj: TheDirect, Paramount Pictures (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat