Joker 2 v kinech propadl. Známý kritik komiksovek k tomu dodal, že režisér filmu byl vždy krok před publikem



Dvojka nezaujala.

První Joker (2019) byl nečekaným finančním hitem, který zabodoval jak u běžného publika, tak u novinářů. Pokračování nazvané Joker Folie à Deux (2024) se ale rozhodně nemůže radovat ani z toho, že by mělo dobré hodnocení od recenzentů a diváků, ani z rekordních tržeb.

Už předpremiérové výsledky ukazovaly, že tohle nebude žádná finanční pecka a to potvrdily i celkové tržby za první víkend v kinech, kdy z těch severoamerických druhý Joker získal jen 40 milionů dolarů (první díl startoval s více než 96 miliony dolarů) a ze zbytku světa to pak bylo 81,8 milionů dolarů (jednička 152,2 milionů dolarů). 

Je na místě zmínit, že Joker měl rozpočet mezi 55 až 70 miliony dolarů, jeho pokračování ale údajně až 200 milionů dolarů, takže je jasné, že se dvojka výsledkům jedničky ani zdaleka nepřiblíží. 

K situaci se vyjádřil i Francis Ford Coppola, který o finančně neúspěšných projektech něco ví, jeho novinka Megalopolis (2024) v kinech propadla. Současně jde o někoho, kdo silně kritizuje komiksové projekty. Tentokrát je tomu ale jinak. Na Instagramu napsal:

"Už od dob skvělé Pařby ve Vegas byl [režisér Todd Phillips] vždy krok před publikem, nikdy nenabízel to, co od něj bylo očekáváno. Gratuluji k Joker: Folie à Deux."

S ohledem na výše zmíněné je otázkou, zda je k čemu gratulovat, ale určitě není málo těch, kterým i druhý Joker přijde jako povedený film a zřejmě je mezi nimi i Coppola.


Zdroj: BoxOfficeMojo, CMB, Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat