Joker: Folie à Deux - To nepotěší, předpremiérové tržby jsou nízké a spousta diváků hodnotí film hodně drsně


 Nevypadá to na úspěch.

První Joker (2019) byl překvapivě drsnou a hlavně úspěšnou komiksovkou. Když jsme ale slyšeli, že druhý díl nazvaný  Joker: Folie à Deux (2024) bude mládeži nepřístupným muzikálem, začali jsme mít obavy, protože to znělo jako dost tenký led.

Trochu nás uklidnily prvotní názory, které byly vcelku pochvalné, ale následně začaly vycházet plnohodnotné recenze a ty naopak zrovna nechválily.

Kromě toho se objevily finanční výsledky z předpremiéry a tvůrci asi radost mít nebudou, protože ze severoamerických kin získal film jen 7 milionů dolarů, což je zhruba o polovinu méně, než se povedlo předchůdci. 

A aby toho nebylo málo, diváci také zrovna nepějí chválu a tentokrát se víceméně shodují s recenzenty a často hodnotní až překvapivě drsně (například na serveru sdružujícím recenze RottenTomatoes bylo v době psaní článku průměrné hodnocení od novinářů 4,7 z 10, publikum bylo ještě přísnější a udělilo 36 %).

Warner Bros. Discovery musí být logicky ze situace nervózní, protože jednička byla oscarovým hitem, který překonal miliardu dolarů, ale tady to vypadá, že film nebude ani sbírat ceny, ani překonávat rekordy v případě tržeb.

Zdroj: CBM, Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat