Krotitelé duchů: Režisér má nečekané vysvětlení, proč neuspěl celoženský film


Jaké?

Krotitelé duchů (2016) příliš parády nenadělaly. Recenze sice špatné nebyly, ale tržby 239 milionů dolarů celosvětově při rozpočtu 144 milionů dolarů znamenaly to, že se film možná ani nezaplatil (obvykle je potřeba minimálně dvojnásobek rozpočtu, aby nebyl projekt v červených číslech). 

To, proč film neuspěl, se intenzivně řešilo a názory byly různé, ovšem svérázné vysvětlení má režisér Paul Feig:

"Politické klima bylo v dané době opravdu zvláštní s tím, že se Hillary Clinton ucházela o prezidentské křeslo. Byla tu hromada chlapáků, kteří vyhledávali hádky. Když se na mě vrhli na Twitteru, rozhodl jsem se podívat na to, o koho jde. Spousta z nich byli podporovatelé Trumpa. A poté proti nám vystoupil i Trump. Řekl něco ve stylu, 'Dělají Indiana Jonese bez Harrisona Forda. To udělat nemůžete. A nyní točí Krotitelé duchů pouze s ženami. Co se to děje?' a rozčílil se. Ze všech se najednou stali zatracení kanibalové. Udělalo to z filmu politické prohlášení ve stylu, 'Pokud podporujete ženy, podíváte se na film. Pokud ne, pak...' Nemyslel jsem si, že záleží na tom, že jsou všechny hlavní postavy ženy, ale lidé s tím měli problém."

Je to možná malinko přitažené za vlasy, tedy náznak toho, že za neúspěch mohou hlavně podporovatelé Trumpa, na druhou stranu, není tajemstvím, že bývalý americký prezident a jeho fandové často útočí na projekty, které jsou podle nich takzvaně "woke" a to se stalo i v případě Krotitelů duchů.

Můžeme jen hádat, jaký vliv to opravdu mělo, ale je pravdou, že určitá antikampaň se proti filmu vedla, takže je možné, že to tržby ovlivnilo. 

Feige kromě toho obhajoval své rozhodnutí nepřijít s původním týmem s tím, že jeden z herců byl už bohužel mrtev, další neměl o návrat zájem a nabídnout jen dva mu přišlo zvláštní.

Zdroj: FearHQ, Columbia Pictures (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat